Het start met rijles

Dus begin snel...Handige dingen om te weten:Wanneer mag ik beginnen met rijles?

Je mag beginnen met rijles als je 16,5 jaar oud bent. Je mag examen doen als je 17 jaar bent.Wat is een tussentijdse toets?  (  TTT  )

Een tussentijdse toets is een onderdeel waarmee je je slagingskans groter maakt. Een tussentijdse toets is een proefexamen, deze ziet er hetzelfde uit als het praktijkexamen. Als je de bijzondere verrichtingen goed uit voert, krijg je een vrijstelling voor het 1e examen, deze hoef je dan bij het praktijkexamen niet nog een keer uit te voeren. Na de tussentijdse toets vertelt de examinator waar je eventueel nog aan moet werken om je praktijkexamen te halen. Kies je voor een pakket dan zit de tussentijdse toets er automatisch bij in.Gezondheidsverklaring, moet dat?

Jazeker, iedereen die voor de eerste keer een praktijkexamen wil afleggen moet een gezondheidsverklaring indienen bij het CBR. Je bent als bestuurder niet alleen verantwoordelijk voor je eigen veiligheid maar ook voor die van alle andere weggebruikers. Je moet volgens de wet rijgeschikt zijn. Dat betekent:  niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk in staat zijn om te rijden.

In de gezondheidsverklaring stelt het CBR een aantal vragen over je gezondheid. Het CBR beslist aan de hand van je antwoorden of je rijgeschikt bent of dat er aanvullend onderzoek plaats vindt in de vorm van een bezoek aan een arts of dat er een rijtest moet worden gedaan bij het CBR.


Slagingspercentage:

Hoe weet je nou zeker of een rijschool een goed slagingspercentage heeft? Dit kun je vinden op www.cbr.nl Op de site van het CBR kun je van elke willekeurige rijschool het slagingspercentage controleren.  Elk kwartaal worden deze cijfers ververst en de cijfers zijn van de afgelopen 12 maanden.Digid, wat moet ik daarmee?

Digid is een afkorting voor digitale identiteit. Met een Digid kun je je legitimeren op internet. Zo weten organisaties, in dit geval het CBR, dat ze echt met jou te maken hebben.

Als je een Digid account aanvraagt, krijg je een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met deze codes kun je een theorie examen voor jezelf aanvragen bij het CBR. Pas als je het theorie examen hebt gehaald en een gezondheidsverklaring hebt, kan een rijschool het praktijkexamen voor je aanvragen. Om dat te kunnen doen heeft de rijschool jouw toestemming nodig. Je machtigt de rijschool via www.mijncbr.nl . Vraag aan je rijschool het juiste CBR-rijschoolnummer, met dit speciale nummer kun je de rijschool machtigen om een praktijkexamen aanvragen.


Op de site:  www.cbr.nl kun je nog meer informatie vinden.
E-mailen
Bellen